Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:50:14 GMT

میزان آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ثابت شد

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۱۹۶۵

میزان آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ثابت شد

به گزارش خبرنگار مهر، در دهمین وبینار از مجموعه وبینارهای بخشی از راه حل به مناسبت روز هوای پاک برگزار شد، حسین شهید زاده مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در سخنان خود ابتدا به بررسی جایگاه تهران به عنوان پایتخت ایران، در خصوص میزان تولید آلاینده پرداخت و بیان داشت تهران در رتبه ۱۹ در خصوص میزان آلودگی قرار دارد و نسبت به سایر شهرها از جمله دهلی و پکن شرایط خوبی را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برای بهبود شرایط هوای پایتخت باید اقداماتی را انجام داد.

در سال‌های گذشته در شهر تهران میزان غلظت آلاینده ذرات روند کاهشی داشته است اما در سال‌های اخیر میزان آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ثابت شده گفت: و بر اساس تغییر آب و هوا این میزان هم تغییر می‌کند.

وی ادامه دادند: با توجه به کاهشی بودن این روند، بازهم میزان آلاینده‌ها از حد مجاز خود بیشتر بوده است.

وی در ادامه میزان تولید آلاینده‌ها را براساس منبع آلاینده ثابت و متحرک دسته بندی کردند و نوع هر آلاینده‌ای که هر منبع تولید می‌کند را بیان کرد.

به گفته وی خودروهای دیزلی با وجود اینکه سهم کمی را در بین وسایل نقلیه به خود اختصاص داده‌اند؛ در تولید ذرات معلق نقش اساسی دارند.

شهید زاده ضمن اشاره به قوانین و آئین نامه‌های اجرایی در خصوص هوای پاک و بیان محدودیت‌های اجرای این قوانین، بیان داشت هرچه قدر استانداردهای تولید بهتر باشد میزان تولید آلاینده کمتر است.

وی ضمن اشاره به طرح‌های ارائه شده در خصوص کاهش آلودگی هوا از جمله طرح زوج و فرد خودروها و طرح کاهش؛ به بیان معایب و مزایای هریک از طرح‌ها پرداخت وبیان داشت؛ افزایش کیفیت و کمیت وسایل نقلیه عمومی، ارائه آموزش‌ها لازم به مردم و مسئولین و… می‌تواند راه حل های مناسبی برای کنترل و کاهش آلودگی هوا در کلان شهرها باشد.

در بخش دوم این وبینار یوسف رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص مشکلات پنهان مدیریت کیفیت آلودگی هوا صحبت کرد و بیان داشت فرسودگی خودروها، بروکراسی اداری و… می‌تواند از مشکلات پنهان و اصلی آلودگی هوا در کلان شهرها باشد.

وی افزود: ارتباط مستقیمی بین محیط زیست و اقتصاد یک کشور وجود دارد. زمانی که معیشت مردم در تنگنا باشد، الویت اصلی مردم معیشت می‌شود، نه حفظ محیط زیست زمانی که هزینه تعویض یک کاتالیز خودرو از توان مالی مردم بیشتر باشد، کسی برای گرفتن معاینه فنی اقدام نمی‌کند.

وی در انتها ضمن اشاره به بی نظمی‌های مفرط در مسائل مدیریتی و عدم توجه به بارگذاری جمعیت در یک منطقه، مراکز خرید و… به بیان راه حل‌هایی در خصوص بهبود شرایط در زمینه کنترل آلودگی هوا پرداخت.

در بخش پایانی وبینار حمید اخوان مدیر عامل مؤسسه سبز اندیشان اراک، ضمن اشاره به انواع تشکل‌های غیر دولتی، گفت: تشکل مدافعه گری یکی از انواع تشکل‌های غیر دولتی است و معنای واقعی آن زمانی آشکار م ی شود که ما بخواهیم از ایده‌ای که به نفع مردم است دفاع کنیم و تغییراتی را در قوانین و مقررات ایجاد کنیم تا بر تصمیمات سیاست گذاران و مدیران تأثیر بگذاریم.

وی در ادامه به ابزارهای مورد نیاز در خصوص مدافعه گری از جمله؛ شناخت و جمع آوری اطلاعات، تبیین و تحلیل اطلاعات، مشارکت گیری، اطلاع رسانی و پاسخگو کردن مسئولین اشاره کردند و بیان داشت؛ مدافعه گری یک پروژه است و برای اثر بخش بودن آن باید تمامی مراحل را به درستی طی کنیم و از ابزارهای موجود به طرز صحیحی استفاده کنیم.

وی در پایان ضمن اشاره به اهمیت مطالبه گری درست و مناسب، بیان داشت مطالبه گری نادرست موجب افزایش بی اعتمادی در جامعه و ایجاد یک فرصت مناسب برای سیاست گذاران جهت فرار از پاسخ گویی است.

این همایش توسط گروه مردمی قرار سبز، اداره محیط زیست تهران، کمپین سه شنبه‌های بدون خودرو، گروه مردمی اکسیژن، گروه سبز اندیشان اراک و حمایت بیش از ۶۰ تشکل دانشجویی و مردم نهاد سراسر کشور در تاریخ ۱۶ شهریور ماه برگزار شد.

کد خبر 5300042 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین شهید زاده شهر تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران شهرداری تهران کیفیت هوای تهران ویروس کرونا قوه قضاییه گردشگری پیش بینی وضعیت هوا عزت الله ضرغامی علیرضا زاکانی شهر تهران غلامحسین محسنی اژه ای تهران سازمان میادین میوه و تره بار مترو ضمن اشاره آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۱۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) گفت: میزان مرگ و میر در میان افرادی که سکته مغزی ناشی از آلودگی هوا دارند، بیشتر و حدود ۲۴ درصد مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد سعادت نیا امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: تماس کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت با آلودگی هوا روی سیستم مغز و اعصاب تأثیر می‌گذارد که تماس از هفت تا ۳۰ روز با آلاینده‌ها کوتاه‌مدت و بیشتر از این میزان، بلندمدت تعریف شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین مطالعات انجام شده به منظور تأثیر آلودگی هوا بر سکته مغزی بوده است که اثری معادل مصرف دخانیات روی سیستم مغز و اعصاب دارد، افزود: میزان مرگ و میر در میان افرادی که سکته مغزی ناشی از آلودگی هوا دارند، بیشتر و حدود ۲۴ درصد مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است.

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) با بیان اینکه عامل 2.5pm احتمال ابتلاء به بیماری ام‌اس را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، در طول ۱۰ سال محقان شاهد شیوع افزایشی بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون در اثر آلودگی هوا بوده‌اند.

سعادت نیا با اشاره به افزایش میزان بروز سردرد در روزهای دارای هوای آلوده در پی فعال شدن یک رفلکس مغزی ادامه داد: این رفلکس، مکانیزم اصلی شروع سردردهای میگرنی نیز به شمار می‌رود، از همین رو تعداد موارد سردردهای میگرنی و شدت آن با قرارگیری در معرض آلودگی هوا بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه صرع و حملات آن، با آلودگی هوا ارتباط مستقیم دارد و در صورت قرارگیری در معرض هوای آلوده شاهد افزایش این بیماری خواهیم بود، گفت: آلودگی هوا سیستم التهابی در بدن ایجاد و تشنج‌های ناشی از صرع را بیشتر می‌کند.

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) خاطرنشان کرد: مطالعاتی در کشور در زمینه‌های آلودگی‌های هوا و بیماری مغز و اعصاب انجام نشده و مطالعات جهانی با توجه به میزان آلاینده‌های مختلف می‌تواند به کشور ایران نیز تعمیم پیدا کند.

کد خبر 751509

دیگر خبرها

  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • معلق ماندن مردم در تاب پارک سیرجان در پی قطع برق
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی